Inte ett moln...

... så långt ögat kan nå, inte en droppe regn...

Vilken underbar helg vi haft. Mycket sol och mycket värme.
Trots att halva lördagen gick åt att gnälla att det var för varmt, så har det samtidigt varit himla skönt.
Jag känner hur jag får energi av all sol.... SKÖNT!
Skönt att inte gå och vara trött hela dagarna, men det kanske inte bara beror på solen, beror nog på att jag inte har haft tandvärk på 1,5 vecka.
Igår var jag och tittade då lillebror spelade fotboll... sen drog jag iväg till docksta på e.m för att kolla läget.
Trevligt!
Idag har jag hunnit med massor... började dagen med frukost på balkongen, sen satt jag kvar ute i solen...men det var så jobbigt, så till slut la mig på balkongen och sola. efter några timmar var jag ganska less så jag började städa, och det måste varit solen som gav mig energi, har hunnit med att damma, städa, skura, putsa fönster, satt upp sommargardiner.
Nu känns det fint här hemma.

Saknar min Benny otroligt mycket dock...


Gräsänka

Jag har precis skjutsat iväg Benny, och med det drar jag en djup suck.
Jag gruvar mig för hur det ska gå att sova när det är alldeles tyst i lägenheten, för somna utan honom brukar gå kanon, bara jag vet att han är hemma. Nu kommer han ju inte vara hemma förrän nästa helg.
Han åker till Norge inatt... norra norge. Han ska fiska hela veckan med storfiskarna. Storfiskarna är en fiskeklubb som anordnar sådana resor varje år... Trevligt, och dock skönt att jag slipper följa, vissserligen är det mkt roligare att att fiska i Norge än vad det är i vanliga fall... men den här gången skippar jag det gärna och låter honom hellre fara med dem som verkligen älskar att fiska. Då får han vara ute på havet hur mycket han vill... utan en brud som gnäller.

Shit jag saknar honom redan.

Bild från Norge förra året


Godnatt på er!

Fiskebild!

Måste bara visa er en bild från då vi va å fiska förra fredagen.
Vi hade det ganska mysigt!


Benny underst, sen jag och Aida på toppen!

Torsdag

Jaha idag var det dags för skola igen. Inte haft skola sen förra måndagen. Fan vad slapp och slö man blir när man är ledig så mycket.
På förmiddagen var det redovisning i arbetsmiljö, om våra fältstudier vi gjorde.
Jag och Annika var och besökte Ulvöbåten i måndags, det var rätt intressant faktiskt.
Redovisningen då, ja den gick väl sådär... drygt lyssna på samma sak om och om igen, för alla hade ju iprincip samma sak.
Sedan drog vi några stycken och käkade lunch på arenan. Trevligt.
Blev lite av varje, smakade både korvstroganoffen och pastan med viltgrytan... de va väl sådär, men mätt blev man.
EFter lunch drog vi iväg till bårhuset för att se en obduktion. Vi var nog rätt nervösa allihopa tror jag, man visste inte riktigt vad man skulle få se, och hur det skulle gå till. Det var dock inte så obehagligt som vi trodde, var faktiskt riktigt kul om man kan säga så, intressant. Det enda som va jobbigt va lukten...men det va ju inte så att man inte kunde andas.
Får ni chansen att se obduktion så gör det...

Nu ska vi kila och inhandla lite utemöbler till balkongen, äntligen tar han tummen ur röven :P
Passar ju bra då det ska bli fint väder i helgen, och jag är gräsänka dessutom.

Granngubben

Jag har visst glömt berätta om min granne som bor på första våningen. Har är ca 80 kanske, fast det där med ålder är ju jättesvårt att lista ut. Jag kanske ska fråga honom nångång?
Han kör bil och verkar relativt pigg, men ser ut att ha det jätte ensamt. Jag tror inte han har hjälp av hemtjänsten heller...
I alla fulla fall (ha ha ha) så står han ofta och håller utkik när man kommer hem, och just då man går förbi hans dörr så öppnar han dörren som om han letar efter något.... eller det gär han nog på sätt å vis, han vill så gärna ha en pratstund. Jag stannar gärna ett par minuter och pratar med honom, frågar hur han mår å så...ibland kan vi även prata om grannarna som är lite stökigare. Vi har haft 2 grannar som är typ alkoholister, nu har dock en av dem flyttat,,,
Jag tycker det är trevligt få kontakt med grannarna.
Även om ålderskillnaden är stor.

För i helvete

Har jag drabbats av ett år med otur eller.
Tror fan att jag bröt lilltån nyss, gjorde så ont så jag tror jag dör. Slog in den i väggen.... så går det då man går med fötterna utåt.
Jag som tänkte springa ikväll med mina nya skor. Det får väl vänta...hoppas det går över, hoppas attd et bara blev en smäll, som snart går över.


förresten...

Jag har inte haft tandvärk sen i onsdagskväll. Fan va gött!!

home sweet home!

borta bra, men hemma bäst brukar man ju säga.
Har haft det riktigt skoj i Östersund och med alla vänner. Jag måste göra om det snart.
Jag upptäckte igår att jag kan vara ganska tokig....släpper loss på ett annat sätt, kände mig som mig själv för engångs skull. Är det för att ingen känner igen en i Östersund man törs. Jag ska iaf skärpa mig och vara mer mig själv även i Övik.

Torsdag kväll kom vi fram till Östersund. Aida och Oliver var så snälla som tog emot oss i sin lägenhet.
Jag och Aida har haft himla kul tillsammans iaf.
Efter vi kom dit drog vi iväg till donken såklart, det blev en Mcchicken och en cheese. Gött!! Hann även med en Mcfeast, bigmac och ytterligare 2 Cheese under helgen. Så imorn blir det gymmet som hägrar!!
Efter vi käkat drog vi iväg till bion. Jag, Benny, Martin, Sandra och Erik L, vi såg 17 again, var mycket bra faktiskt.
När bion var slut drig vi iväg till hemköp och handlade lite frukost samt mat vi skulle ha med oss under fredagens fisketur. Efter det så började jag och Aida med mitt hår... det tog ett bra tag. Sängdags vid 2 snåret kanske... Ovanligt för att vara jag...

Fredagmorgon klev vi upp tidigt. kl 7.00 ringde väckarklockan... Vafan jag sov bara 5 timmar, också himla ovanligt. Då var det bara klä sig, äta frukkost sen drog vi iväg och hämtade Martin och Sandra, sen begav vi oss till fjällen, bortanför åre, närmare norska gränsen och fiskade. Det var mycket trevligt trots allt... Tyvärr var det bara grabbarna som fick fisk.
EFter ca 12 timmars lång dag begav vi oss hemåt, där jag och Aida fortsatte fläta in mer hår. kl var nog närmare 2 då vi la oss den natten också. Jag undrar vad som händer...

Lördag vakna vi rätt tidigt också...8,30 ca. Det var varmt och solen lyste in i vardagsrummet. Efter vi legat och dragit oss ett tag åt vi frukost sen bagav vi oss in till stan. Shoppade, fikade, sen hälsade vi på Lina på sjukhuset. Stackars gumman som hade så ont i magen missade allt det roliga, men det får v ta igen en annan helg.
Sen begav vi oss tillbaka till Aida, gjorde klart det sista i håret.... sen var det dags för kvällens party.
riktigt roligt, träffa massa gamla vänner och donken människor. Tänker inte berätta så mycket... men vi hade iaf skitkul, brännboll...jag har aldrig, sanning eller konsekvens och mycket skratt och alkohol.
kl 03.00 var vi hemma, och det var dags att lägga sig. Kan inte minnas när jag var vaken till 3 senast!

Imorse så vaknade vi 9 kanske... vid 11 tiden drog vi till Max där vi skulle träffa Erik, Johanna och lilla Tage, som blivit så stor nu. Jättekul träffa dem. Shit vad jag saknat Erik alltså. Satt där surra ngra timmar, åt sallad till brunch... sedan begav vi oss tillbaka till Aida, packade sen drog vi hemmåt till Övik igen.
Trots jag haft så himla kul så är det skönt komma hem, och få sova i sin egen säng igen.
Hoppas jag somnar tidigare än jag gjort i hegen, då jag 7.50 ska vara i holmen imorn.


Helgen i lite bilder


Före


Under


Efter


Äsch vafan, alla bilder finns på facebook. Orkar inte lägga in några fler...

Puss och Kram

snabb uppdatering

Vi har det jättebra i Östersund.
Vi har vart på bio, fiskat, vart på stan, fikat, ätit på donken.
Nu blir de party...

Mer uppdatering imorn när vi e hemma, och lite bilder!!!

Äntligen!

För första gången på rätt länge så känner jag mig äntligen lite positiv.
Sist jag tog alvedon var för ca 20 timmar sedan. Visst har jag fortfarande lite ont...men det är så pass så jag orkar stå ut.
Värken jag hade igår höll på ta död på mig, det gjorde så jävla ont, och ilade i hela huvudet.
Jag har även fått sova hela natten, utan att ens känna smärta.
Fan vad soft, nu kanske det börjar ordna upp sig...

peppar peppar ta i trä....

Nu ska vi upp på Örnexpo och kolla lite på mässan och kika på Magnus Samuelsson.
Sen bär det av till Östersund i em. Ser fram emot en trevlig helg.
När jag kommer hem, ska ni få se på något ballt!!

shit

Jag har tappat ca 10 läsare dem senaste dagarna.
Är det mina inlägg om alla tandläkarbesök, och all min tandvärk?
Eller har jag helt enkelt blivit tråkig?
det här måste ändras....

Tandläkarbesök, igen!

Jag har varit hos tandläkaren idag igen, den här gången var det värre än då dem drog ut visdomstanden.
Idag var det nämligen dags för räddningsarbetet s.k. Rotfyllning av den skadade, trasiga och mjuka tanden. Han sa till och med att den var som en svamp, fatta hur mjuk den måste varit, och jag hade karies hela vägen ner till roten. Tveksamt om jag kommer äta godis igen...
Iaf så höll dem på i en timme, och det gjorde rätt så ont emellanåt. Han har i princip gjort om hela tanden. Just nu är tanden halv... han har slipat ner den, så den ska få vila, utan att jag biter ihop. Sen har han lagt något anti bakteriellt i tanden, som ska verka en vecka. Så nästa onsdag ska jag dit... IGEN!!
När han höll på fylla tanden, så fick jag en stor kondom, (ja det kändes som en kondom iaf) i munnen, som täckte allt utom den tanden. För att det inte skulle komma bakterier dit.
Nu smakar det som det luktar hos tandläkaren i munnen, obehagligt. Men det är kanske värt det. Jag har dock haft lite värk ändå idag... vet ej vad det beror på. Kanske en annan tand...eller att jag legat gapat i en timme. Det återstår att se.
Jag googlade rotfyllning...och såhär står det. Kanske ni förstår bättre.

Rotfyllning är en
odontologisk behandlingsmetod som innebär att inflammerad eller infekterad vävnad i tandpulpan och rotkanalen tas bort och ersätts med ett speciellt rotfyllningsmaterial, vanligtvis guttaperka. Detta gör man för att det ska gå att behålla tanden i munnen, annars stöter kroppen bort den för att bli av med infektionen. Är rotfyllningen inte korrekt gjord så att den släpper igenom bakterier, så leder detta till en reinfektion av rotkanalen.


Procedur för rotfyllning av tand: infekterad tand, borrning, tömning, fyllning med krona.


Sen har jag tvättat bilen idag också, det gick bra. Lånade farsans högtryck. 
Passade även på att ta en välförtjänt paus på hans spikmatta, kanske inte så jävla skönt just då.

Förresten, har jag sagt att jag är typ ledig hela denna vecka? I princip nästa vecka också. Lite egna studier bara... easy peasy.

En bra dag!

Idag har det vart en bra dag. Sovmorgon, sen iväg till skolan en sväng. Hade en förläsning om att vara anställningsbar. Ja det handlade i stort sett att man ska må bra och ha en bra hälsa, då anställer Öviks kommun en. Typ! Så efter det tog fröken Lena med oss ut på en promenad med stavar. Var faktiskt ganska skönt! Kul att gå ett gäng sådär.
Sen har jag vart på gymmet idag också. Gick förvånansvärt bra. Blev mycket kondition, och jag är förvånad att jag hade så mycket ork och energi idag.

Framtiden känns ensamt. Benny åker till Norge 1 vecka 29/5 till 6/6 Sen v 26 åker han till Sandö på utbildning en vecka.. och mitten av Juli bär det av. Nya jobbet han fått, han åker till Afghanistan i 2 månader. Så i mitten av september är han hemma igen. Så nu får ni försöka rasta mig lite ;) Är dock glad att Benny fått det här jobbet, för dte är något han verkligen vill göra, bättre han åker nu innan man skaffat familj. Sen ger det lite extra pengar också. Men kommer sakna honom otroligt mycket!

Vilken gutt!

Ja, vad säger ni om Norges vinst i Eurovision? Själv gillade jag den inte alls när jag hörde den i semin,tyckte han sjöng falskt och ja... men efter ikväll så, en charmig kille, glad låt och den fastnar ju faktiskt på huvet, eller säger man i huvet? Iaf... Islands låt var nog bäst ändå.

ha ha, för er som sett svenska såpor!!


Hårförlängning?

Jag är så himla sugen på göra en hårförlängning.
Blev ännu mer sugen då jag kom på att jag ska till Östersund om en vecka, för då kan jag flörta med Aida, hon är duktig på sånt. Men vad ska man ha för hår?
Har jag råd? Vill jag verkligen? Ja, det är många tankar... men jag är såå himla sugen på bli långhårig ett tag.
Vad tror ni??


Nu ska jag leta efter hår på internet!

Fredagkväll!

Nu drar jag iväg på gymmet. Jag och Camilla ska träna, sedan basta.
Våra underbara män ska grilla medans, så när vi kommer hem hoppas vi på att maten är klar.
Inte så svårt, jag har gjort salladen, gjort potatisgratängen så den är bara stoppa in i ugnen.
Borde dem ju klara av.
Det återstår att se... blir nog en trevlig kväll!!

Är man uttråkad så är man...

Jag är lite nyfiken.
Eftersom det här med blogga blivit så himla stort, man blir ju snarare förvånad om någon inte bloggar nu för tiden. Jag läser många bloggar, enligt mig iaf. Jag läser dem flera gånger per dag, fast jag vet att dem inte tänker uppdatera mer. Vet inte varför... men är man uttråkad så är man.
Jag följer 25 bloggar dagligen.
Hur många bloggar läser ni??



Tjohoo....imorn är jag ledig! Skönt!

Iceland

Bra låt, duktig sångerska. Om inte Sverige vinner, så hoppas jag att Island gör det!

en bättre dag!

Igår var ingen bra dag. Dels hade jag sovit som en skit natten till igår, och tandvärken hade satt sina spår.
Jag är ofta trött, less, ledsen och orken är helt slut. Jag skulle egentligen tvätta igår, menistället sov jag bort 3 timmar efter skolan, vilket förmodligen var välbehövligt. Jag har inte mycket ork till övers överhuvudtaget.
Idag känns det som en bra dag, jag fick sova hela natten så skönt, har knappt haft tandvärk idag, hur underbart är inte det, och jag har tagit igen tvätten jag missade igår. Så nu tvättar jag för fullt. Var ett måste eftersom jag ska träna ikväll, och mina träningskläder stank nog svett.
Imorgon 12.30 ska jag till tandläkaren...som jag längtat denna vecka.
Fixar han bort min tandvärk så tror jag att jag ger honom en kyss.


Förresten...

Förresten så hittade jag en underbar kommentar av mig i Eriks blogg idag, han har gjort min dag.
Alltid kul höra positiva saker.
Ja just, jag nämner det här så alla ska få veta hur omtyckt  jag va i Östersund!!
:P

det här kan verka konstigt!


Ja, ni kanske undrar varför jag lagt upp denna bild?
Den här bilden är nämligen från ett spel, Tribal wars som Benny spelar dygnet runt på internet.
Nu vill han visa sin stam den här bilden, och det gick inte på nå annat sätt än att länka från en sida, så han tvingade mig i princip att lägga ut den här bilden på min blogg. Trots att jag hatar detta spelandes...
För det så har han lovat att takfläkten ska sitta i taket, och svärden på väggen innan söndagkväll.
Så nu är ni mina vittnen på det!!

Sömnlös natt?

Känns som det här kommer bli en sömnlös natt. Vaknade för en 40 min sedan, tandvärken hade kommit. Den kommer varje natt, men inte såhär kraftig som inatt, eller det är lite olika.
Tog en, två värktabletter. Tandvärken har inte släppt än, nu har jag tagit en till.
Så nu är det bara sitta invänta så jag kan få somna om nångång.
Har aldrig längtat så mycket att få gå till tandläkaren som nu. Ska dit på torsdag! Jag tänker inte gå därifrån förrän han hittat problemet.
Fy vad ni måste vara less att läsa om min tandvärk nu...


För honom!

Fick ett halsband beställt häromdagen till en killkompis.
Nu är det klart! Såhär blev det!


Jag bara älskar arlas reklam i år


Gert stjert

Var förbi apoteket idag, trodde först att jag såg jultomten utanför, men det var visst bara Gert Fylking.
Apropå Gert, så är det inte det snyggaste namnet. Vad tänker man om man döper sin son till Gert?
Det finns säkert bara en Gert i Sverige, trodde jag ja, men jag googlade på det, och i sverige finns det 11 502 med namnet Gert, 7500 har Gert som tilltalsnamn. OMG!



Inget ont om Gert, men ni förstår varför det såg ut som tomten?

Spikmattan

Pappa har köpt en spikmatta. Den så kallade populära shaktimattan som varenda en har nu.
Jag provade, shit jag tyckte det gjorde jätteont, låg kanske 10 min än då. Känslan efteråt är hur skön som helst dock. Känner mig varm och lugn.
Kanske jag ska önska mig en sådan av Benny...?!?

Ikväll ska vi ner och grilla hos mamma pappa, ska bli trevligt! Synd att vädret inte är finare... men grillat smakar ju gott ändå!


Torka!

Det börjar bli tråkigt att blogga. Har ingen aning vad jag ska skriva nu förtiden.
Har inga tankar, inga händelser att berätta.
Fast å andra sidan behöver man inte blogga varje dag heller...

Ajust, kan ju berätta hur det går med träningen. Fick ju presentkort på friskis och svettis av Benny då jag fyllde år.
Det var väl inte det trevligaste just då.
Men det går ganska bra faktiskt. Jag tränar på deras gym, och är förvånad att jag fortfarande känner mig peppad och tycker det är roligt. Fast måste säga att det går mycket bättre om man är 2. Tur jag har Camilla som peppar mig.
Så 2-3 gånger i veckan drar vi iväg och tränar, riktigt skönt faktiskt. Än så länge syns det inte på vågen...men det viktigaste är att jag känner mig piggare, sover bättre och jag har inte ont i ryggen längre. Så jävla skönt!!
Imorn ska vi träna på dagen, då tror jag att jag ska köra ett konditionspass, se hur mycket jag orkar, ska bli skönt, för är säkert ganska lugnt där, och då gör det inget om man känner sig helt slut efter 10 min på löpbandet.



Smycken!

Köp gärna!!


Tiger i antiktsilver, svart kedja samt ett silverfoil hänge! 100:-


Döskallehänge med fluga, på silverkedja, med några pärlor 100:-


Fotlänk med sjöstjärnor 70:-


Halsband i cerise och ljusrosa 100:-


Halsband i gröna glaskuber, gröna hjärtan och fyrkanter 100:-


Halsband i rosa och svart, på silverkedja 100:-


Enkelt halsband på svart kedja 100:-


Enkelt halsband på antiksilver kedja 100:-

less redan...

En drickyoghurt, en skål med kycklingsoppa, och en skål med kräm!
Det är vad jag har fått i mig idag! Jag är redan less på flytande kost... undra när jag kan äta mer normal mat då.
Det spänner på ganska bra i käften, men det går.
Det var skönt träna Kibox, fick en att tänka på lite annat.
Funderar på tvätta imorn, eller städa, å så får Benny tvätta kanske. Låter som en bra ide!
På Onsdag är det skola igen...suck, man vänjer sig med att vara ledig såhär!

Hungrig!

Jag är lite hungrig!!
Ska snart försöka äta lite.

Ikväll ska jag träna Kibox. Får se hur det kommer gå


Nu är det över för den här gången!

Nu är en visdomstand borta iaf. Jag som gråtit igår, halva morgonen, och öven hos tandläkaren. VAr så nervös, spänd...
När jag fick lugnande, och då Benny följde med kändes det mycket bättre. Lokalbedövning fick jag 4 stycken av så bedövad blev jag nog!!
Dock då dem borrade av kronan så kändes det som jag skulle svimma. Hela huvudet vibrera och jag spände mig. Man glömmer som bort att andas. Men nu är den borta!!
Bara en kvar nu! sen några lagningar. Nästa vecka ska jag ta bort stygnen!

Diet!

Jaha, fick nyss veta att jag ska gå på diet idag.
Tandläkaren ringde, och hon undrade om jag ätit frukost...vilket jag inte hade ännu.
Jag ska helst inte äta 4 timmar innan, men eftersom jag inte ätit kunde jag få äta lite fil. Vi har inge fil hemma.
För jag få inte äta efteråt heller på ett par timmar. Så det blir diet idag. Shit vad jag kommer vara hungrig sen.
Tvivlar på att jag kommer vilja gå till en tandläkare mer efter det här...

Så jävla rädd

Jag har så jävla ont i tanden nu, så ska bli skönt få detta gjort.
Men samtidigt är jag så jävla rädd för imorn... gråter i floder. Vad ska jag egentligen vara rädd för?
Shit vad nervöst!
Det kommer nog gå bra. Nu ska jag försöka sova...om det går!

Vad händer idag?

Benny har äntligen börjat meka med bilen, så den kan besiktas nångång. Igår tog det 8 timmar, han va hemma 22 ca. Trevligt, NOT! Jag följde med honom först men det ångrade jag ganska snabbt, men då va Johannes och Camilla så himla snälla som kom och hämtade mig.
Vi tog en tur runt domsjö, sedan bort till nötbolandet, kikade på lite hus. Finns mycket fina hus där, skulle mycket väl kunna tänka mig att bo där.

Nu är Benny på väg och ska meka igen, och idag tänker jag inte följa med.
Men vad ska jag hitta på då...? Finns massor att göra i lägenheten, funderar på måla klart toaletten, och kanske storstäda...för vete sjutton hur jag kommer må efter imorn då jag opererat visdomstanden.
Jag gruvar mig så enormt, och tror att dte kommer göra skitont! Kanske tur det...då är man inställd... men det känns nästan som om jag har lust ringa avboka-fast bäst få det gjort - bli av med smärtan!

Sista april!

Valborg firades i Docksta, vi var bjudna på käk hos Familjen Bergström, mycket trevligt. Blev några öl/cider, brasa och trevligt sällskap. Sedan fick vi sova över också, tur det, annars hade en av oss fått lov att köra hem. Så dagen efter spenderades mycket ute i solen, jag va barnvakt medans Fredde och Petra fixade lite med gården. Jonas tog med Benny på fisketur ute vid kusten, så dem hade trevligt dem med! Här kommer lite bilder!


Grillmästarna Fredde och Benny fixar käk!


Benny och Leo kom riktigt bra överens!!


Yeeah...


 Jag är varken så rödhårig eller blek. Men jag var lätt så glad som jag ser ut!


Oj, nu brinner brasan nu måste vi skynda oss ner


Nu börjar vi närma oss!


Söta Elin