Var är alla?

Jag har tappat en tredjedel av mina läsare. Fy vad tråkigt...
Varför?

Om en vecka beger sig Benny till Afghanistan 

Nu är denna helg över!

Jag har jobbat hela helgen, ch det har varit en ríktig tung helg. Imorgon är det äntligen måndag, och åter till vanliga vardagen på jobbet, förhoppningsvis lite lugnare.
Hann med hamnfesten också. I fredags for vi ner en sväng på kvällen, Benny och grabbarna skulle lyssna på Raubtier, men jag var less efter en halvtimme (bara fjortisar och mygg där nere) så jag for hem, och kom hem till en vild fest i lägenheten under oss. Det spelades musik på högsta volym, och det var skrik och tjo ända till 3, halv 4 snåret. Till slut lyckades jag väl somna!! Jobbade hela lördagen, sen bar det snabbt hemmåt, för dusck sedan begav vi oss tillsammans med Bennys syster och hennes Andreas ner till Public för en god middag. Jag lyckades avstå den goda maten och tog mig en ceasarsallad. Det var riktigt gott, sedan gick vi ner till hamnfesten och öltältet.
Det var mycket folk där även denna kväll, men ännu mer än fredagen. Träffade Frida där, hon va lite på fyllan, men det var himla kul att träffa henne!! Till veckan kanske vi ska försöka klämma in en glass på stan, vad säger du??
Nu ska jag ta mig en skön dusch sedan sova för jobb imorgon igen!

På tisdag är jag ledig!!

Vilken hemsk dag jag! ...

...lydde början av sms:et jag fick av Benny idag. Ni vet man brukar ju kunna läsa lite innan man öppnar på sms:et.
Man blev ju fundersam.
Såhär löd resten av sms:et ordagrannt


Vilken hemsk dag! Jag har blivet kidnappad, råkat gå in i ett minifält,
varit först till en bilolycka o en person som trampat på en landmina.
Pressen har filmat oss, överfallen av terrorister och råkat ut för en utsvulten folksamling som
tog våran bil och saker.
Hur har din dag varit? Puss


he he...
Nu ska jag sova. Jobb imorrn 7.45-15


Min bäste vän!

Då Benny är borta, så har jag ett stort problem. Hur klarar man sig som singel alltså??
Det klias så förbaskat på ryggen, och man kommer aldrig åt. Jag älskar då benny kliar mig på ryggen, det är skönt!!
Då han inte är hemma... har jag min vän, "ryggkliaren" UNDERBAR!! Borde alla ha...


Min vän ryggkliaren

Nya halsband!

Jag har gjort 2 nya halsband, och håller på med ett tredje.
Det första halsbandet har jag gjort åt Sandra, som önskade sig ett sådant... hoppas det blev som hon tänkt sig.
Det andra blev lite dålig bild, har använd telefonen för att knäppa med, då jag inte orkat ladda batteriet i digitalkameran.






Förresten sålde jag fler smycken i lördags. ett halsband, armband och matchande örhängen till moster. Sedan när jag hade gått hem hade mamma sålt till någon grannes kompis 2 halsband. NIce!! SKa lämna mina smycken där oftare :D
Och ni andra som inte köpt ännu... gör det nu!!! :D

Jääj!

Vilken tur jag har, idag ringde dem från resurspoolen, så jag ska få jobba imorgon 7.45-17. En som är hemma med vård av barn... så på sätt å vis får jag ju tillbaka passet jag egentligen skulle haft idag fast jag tjänar 2 timmar till. För idag skulle jag slutat 15 om jag skulle jobbat. Jäääj! Money money money!

Gräsänka

Den här veckan är jag gräsänka igen. Benny är på kurs i sandö. Säkerhets utbildning...
Så kvällarna är lite tråkiga,
Har dock börjat jobba nu, jobbade måndag-tisdag, och nu är jag ledig 2 dagar för att sen jobba helgen.
Jag ångrar dock nu att jag inte tog det andra jobbet som personlig assistent. Jag bad ju om att få jobba heltid...men fick 75%. Och nu har jag dessutom tappat några timmar pga poolpassen som vikariena inte ska jobba, fan...
så nu försöker jag tigga åt mig fler pass.
Har några ceckor som är riktigt lugn, där jag är ledig 4-5 dagar på raken, så blir väl någon tur runt om i landet kanske. Östersund blir det nog, och jag är sugen på åka till sthlm och karlstad å...men får se hur mkt pengar det blir!!

Fisketajm!



Jag och Benny var som sagt och fiskade idag. Gick bra, och tro´t eller ej, det var faktiskt roligt. Vi fick mycket gädda, och många hugg också, vi stod mitt i vassen.... var skitskoj se dem hoppa efter draget.
Jag fick flest fiskar, och även den största (se bild) så jag är stolt och kaxig nu!! Fixa dem alldeles själv...:)
Vi var uppe vid gideå flygplats ungefär, i en sjö mitt i skgen, där står en övergiven båt som man kan låna... så det va trevligt.
Imorgon åker Benny till Sandö en vecka för säkerhetsutbildning. Så nu blir man gräsänka igen... hoppas det går bättre denna vecka, men jag börjar jobba imorn också, så dagarna blir inte lika långtråkiga.

Tantigt eller?

igår hade jag på mig ett par hudfärgade strumpbyxor under min klänning, dels för att dölja mina fula ben, och dels så drar den in magen lite.
Benny skratta ihjäl sig, och även min familj då jag kom dit.
Är det så omodernt med hudfärgade strumpbyxor? Dem tyckte det var tantigt.... det tycker inte jag, jag tycker det är sexigt då benen blir bruna fina spiror...




För vem vill visa benen om dem ser ut såhär:


tips

Jag ska på bröllop i sommar.
Jag behöver tips på vad man kan ge i bröllopspresent.
Det här paret har önskat sig presentkort på ikea och cervera, men då jag inte har någon att gå ihop med känns ett presentkort så dumt. Eller?
Det ultimata hade ju varit att gå ihop ett gäng och köpt ett presentkort på en större summa men men...
Jag skulle vilja köpa något fint som man har nytta av hela livet...
shit vad svårt det är.

Jag vet ju att jag har några nygifta som läser min blogg. Vad fick ni som ni är glada för och haft nytta av, och vad fick ni som ni verkligen inte behövt?



:D

Jag sov i hela tolv timmar inatt!!
Bara så ni vet!!


tycka synd om mig!

Ja men det är väl typiskt. När man väl partajar en helg och tar sig ut på krogen, då kommer förkylningen på köpet.
Att jag dessutom klivit upp innan 7 mån-tis-ons gjorde ju inte saken bättre.
Så nu sitter jag här och nyser och hostar, snorar och allt förbaskat. Less redan, och jag hoppas jag blir kvitt det lika fort som det kom.

Igår var jag barnvakt åt världens sötaste Elias medans mamman var hos frissan. Det var riktigt trevligt.
Tur han är så snäll och go. Jag tror han gillar mig, vi kommer bra överens iaf... he he...

Imorse ringde dem från hemtjänsten, så då var det bara pallra sig iväg... behöver pengarna också.
Tyvörr var det först efter jag tackat ja som jag märkte att jag inte var så himla pigg, men det gick bra ändå. Hade med mig en kille som hade inskolning idag, det var trevligt och nyttigt att få lära upp någon annan, trots att det var längesen jag jobbade, så kom jag nog ihåg allting. Han var duktig.
Fick verkligen nytta av mina ledaregenskaper från donken, positiv och konstruktiv feedback, och att verkligen se till att förklara för honom och inte ta för givet att han kan allting. Så det var kul!!

Ikväll blir det tidig säng. Skönt, nu ska jag sova till på måndag så jag orkar börja jobba på riktigt :D

Full på en måndag...

Klev upp 6 imorse, för at ta 3 stesolid för lugnande, och 2 citódon för värk.
Nu drar jag till tandläkaren och hoppas det går vägen den här gången!

Tack Benny för att du kör mig, eftersom jag inte får köra, skulle nog inte gå heller som man känner sig nu.


Höjden av snålhet!

Idag har det regnat hela dagen, men trots det tog jag och Benny oss en promenad ner till mamma pappa för att hämta bilen, vi hade väl egentligen inge val, för det skaulle ju aldrig sluta regna så lika bra man pallrade sig neröver.
En stund innan dess stod jag i fönstret och höll utkik och hoppades regnet skulle lätta lite, då ser vi en kille som bor i huset bredvid oss, han står ute och tvättar bilen med en diskborste och Mr Muscle. När han skrubbat ordentligt, och han va noga med diskborsten kom han åt överallt, så sprang han upp till lägenheten och in i badrummet, öppna badrumsfönstret och spolar med duschslangen på bilen.
Den här killen bor på andra våningen, så det såg ganska kul ut.
Stackare, bilen måste vart så skitig och han har inte råd åka på OKQ8 och tvätta bilen....

kommentarer

Fan vad tråkigt det är att aldrig få kommentarer. Ju fler kommentarer man får, på nått vis blir det roligare att skriva ett inlägg, inte för att jag har något vettigt att egentligen skriva om.

Just, jag ska till tandläkarn imorn igen, drogad. Ska bli spännande, hoppas det går bättre denna gång!

Studenternas dag!

Jaha, idag tar alla 3:or i Övik studenten, Grattis!
Benny har vart ledig idag, så vi tog oss en sväng förbi företagshälsovården där han skulle hämta ut recept mot malaria, sen svängde vi ner på stan för att hämta ut tabletterna. Benny hade glömt att det var studeneten idag, så han blev lite smått irriterad när han såg alla lastbilar och människor som var ute i farten.
Det va inte lätt komma till apoteket vid 12tiden en sådandag.
Jag tyckte däremot det var kul, jag älskar titta på alla glada studenter.... fast samtidigt blir jag rörd, det kommer nästan tårar ibland, glädjetårar. Jag har himla lätt att bli rörd, och man minns själv då man tog studenten.
Alla förväntningar man ahde på dagen, pirret man kände innan man klev ut på trappan på Nolaskolan, champagnefrukosten, lastbilsflaket, alla vänner man sa adjö till...osv. Vi hade så himla kul, och vi hade en bra klass... därför blir jag så rörd då jag tittar på studenterna.
Det är likadant varje år... Nästa år ska jag undvika åka på stan under skolavslutningarna.

Efter Benny hade vart på apoteket, vilket nog tog en halvtimme, mycket folk där inne också, och jag hann se många studenter, så tog vi våran BMW och drog iväg till OnOff.
Jag skulle kika på en ny mobil telefon var det tänkt, fast egentligen hade jag redan bestämt mig. Ja dte tog väl 5min där inne så hämtade jag mig en kölapp och snart var telefonen min!! Det blev en Nokia 5800 XpressMusic
I love it!!



Sen bar det iväg hemmåt, och nu har jag nog lekt med telefonen i 6 timmar.
Haft lite problem i början sådär... försökte bland annat föra över mina telefon nummer, men på något konstigt vis kom det en massa gamla nummer tillbaka, som jag raderat för längesen, och mina senaste inlagda nummer är helt borta.
Ajja, det löser sig nog. Tyvärr kan jag inte surfa ännu, för mitt simkort är för gammalt för 3G så det kommer ett nytt till veckan.
Shit, tror inte jag bytt simkort sen Halebop startade... long time ago!

Sen kom bror hem från stockholm, trevligt. Sist han va hem var i mars då jag och mamma fyllde år. Så medans Benny for och provade fiskelyckan (han fick ingen fisk som vanligt) så hängde jag på pappa till flygplatsen, sen hängde jag i mamma pappas soffa en stund och umgicks med mina bröder. Trevligt!

Sen blev det dags för middag, sen middag. Klockan var nog 20 då maten va klar.
Det blev Club Sandwich enligt LCHF recept.
http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=78
Jepp, jag har börjat med en ny bantningsmetod... eller egentligen bara bytt ut min kost, LCHF= Low Carb, High Fat
Jag äter alltså inga kolhydrater alls.... funkar riktigt bra.
Känner mig mycket piggare, och är aldrig hungrig. Jag får nästan tvinga i mig mat, och jag är inte ens sötsugen längre :D Vi får väl se hur det går, inne på första veckan. Ätit supergod mat hela veckan, och det är ju underbart om man kan göra det, samtidigt som man går ner några kilon!

Oops, blev himla långt inlägg... Nu ska jag slappa lite.

Fiskrecept!

Jag gjorde ett jättegott recept idag som jag bara måste dela med mig. Tyvärr vill det inte funka då jag ska lägga in bilden.
Men jag lovar er, det är supergott.
Till det gjorde jag blomkålsmos... mums!


Ingredienser:
800g fryst torskfilé (jag använde hälleflundra som benny fått i Norge, smaskens)
200g Philadelfia Vitlök & Örter
2,5dl creme fraiche
15-20cm purjolök
3 st tomater
1 burk (170g) skalade räkor
salt, citronpeppar

Gör så här
Sätt ugnen på 250grader.

Lägg den frysta torsken i en ugnsfast form. Krydda fisken. Ta ur innehållet ur tomaterna och tärna dem. Strimla prurjolöken. Lägg grönsakerna över fisken. Rör ihop philadelfiaosten med creme fraishen. Täck fisken och grönsakerna med oströran. Ställ i ugnen i ca 30 min. Lägg på räkorna och grädda ca 10min till tills fisken är klar.



Tvättdag!

Idag ska jag banne mig tvätta, inte gjort på länge nu...
Blivit så lat av mig.
Sen ska jag försöka påbörja att städa gästrummet, man vet ju aldrig ifall man får oväntat besök!

Sådär uppfostrar man inte sina barn

Idag såg jag något riktigt hemskt. Jag och Benny var på väg från mamma pappa, och körde då förbi en av hans arbetskamrater där vi stanna och surrade en stund.
Efter ett bra tag hör vi skrik och utskällningar från en av hans grannar, ajja tänkte vi.
En stund senare är en av småpojkarna ute på gatan och leker, och vi ser hur mamman kommer ut på vägen, först skriker ganska fula och hemska ord mot sin son, sedan drar hon honom i jackan så att den går sönder, slår till pojken mot huvudet, sen håller hon honom hårt och jag såg inte riktigt, men såg ut som hon typ klämde honom, drog honom i håret eller något. Sen då hon släppt honom säger han något till henne, (hörde inte vad) och mamman spottar på sin son...

Ilskan bara kokade i mig, visste inte om jag skulle kliva ur bilen och gå bort till henne och säga att man inte gör sådär.
Benny va påväg å tuta också, så hon skulle se att vi faktiskt såg henne... men usch. Jag är fortfarande så himla arg...
Hur kan man göra så mot sitt barn. Det där är verkligen inget sätt att uppfostra på.

Lördag!

Har jag sagt att han kommer hem snart?
Har jag berättat hur mycket jag längtar? Ja antagligen hela veckan...
Det känns lite pirrigt att han kommer hem, vi har bara varit ifrån varandra 7 dygn och 19timmar...
Hur ska det bli när han åker till ahghanistan då?

Han glömde rakhyveln hemma, undra just hur skäggig han är? Man kan ju hoppas han köpte ne rakhyvel på vägen hem, rakar sig i husum, så han är go och mjuk när jag ska krama honom, men det är väl bara önsketänkande.
Han får raka sig när han kommer hem.
Sitter och undrar om han ska ha någon mat då han kommer hem? Han svarar ju inte på sms, förmodligen sover han så han kan spela hela natten.
Skulle vilja laga någon god mat, men orkar inte... usch vilken hemsk människa jag är som inte orkar laga mat åt min älskade. Bäst jag tar och ringer honom på engång!!

Vilken tur jag har, han ville ha något enkelt att äta, och jag fick ju 3 matlådor med pastagratäng av mamma igår. Det vill han säkert ha. Dock så tror jag att jag ska åka köpa lite jordgubbar, och sprite, tror jag ska göra en goo drink! Välkommen hem drink!

Snart så...

En dag kvar, ca 24 timmar.
Gud vad jag saknat honom!! Imorgon kommer Benny hem...skönt!

Jag har bokat tvätt tid imorn, 16-19.
Har man inge vettigare att göra en lördag eftermiddag....?

sommaren

Idag har jag äntligen fått sommar schemat!
Är supernöjd.
3 av 8 helger i sommar .
Slutar nästan alltid 15

Minns ni...

Åh vad bra dem va!

glömmer aldrig

Saker man vill glömma, att det aldrig kan försvinna.
Igår i skolan pratade vi om mobbing på arbetsplatsen, och fick se en film, "de elva sammansvurna"
Den handlar dem elva anställda som jobbar på avdelning 5 på ett företag, dem har varit utan avdelningschef i ett halvår, och sen kommer Iris och är jätte entusiastisk och personalen tvingas till omorganisering som bestämts av högre chefer över deras huvud. Dem här anställda har ju varit vana att vara sin egen chef, och nu blir helt enkelt Iris utfryst och mobbad. Det här gänget skyddar hela tiden varandra, det försvinner pengar osv. Till slut blir Arnold utfryst, dataexperten på avdelningen och ser till att han får sparken, det är han som det är fel på, osv osv.

Jag tänker inte gå in på det så mycket mer, men det var ju precis det som hände mig för 1 år sedan.
När jag kom till Umeå som restaurangchef hade mina arbetsledare varit utan chef i några månader, dem var vana att göra som dem ville och trodde var rätt, när jag sedan kom och berättade hur det verkligen fungerade, och tog ifrån dem arbetsuppgifter som egentligen var mina blev det nog mycket svartsjuka.
Allt jag sa vred dem och vände på, och dem fick med sig hela arbetslaget. Jag var mobbaren, jag kallade henne fet, jag vägrade beställa nya arbetskläder för att hon var just fet, jag sa att hon var sämst, och hon måste göra nånting åt sitt fula hår... osv osv.
Fan vad skulle jag göra det för?

Jag är fortfarande så arg och så ledsen, mest arg och ledsen på mig själv, att jag valde att sluta utan en kamp, att jag bara höll med min chef att det inte var nå vidare bra för mig att stanna kvar i umeå. Jag är för snäll, tänk om man kunde fått upprättelse.
Fan vad jag vill backa tiden... för jag kommer nog aldrig glömma det här.

Någon gång hoppas jag att jag träffar henne, och då kommer jag banne mig säga vad jag tycker och tänker.

Men... det kom mycket bra ur det också. Jag slutade på donken, har börjat plugga, bor med Benny i en underbar lägenhet, bor i Övik igen nära alla vänner.
Jag är glad att jag inte jobbar kvar där!
Så påsätt å vis så blev det ju riktigt bra ändå!

attans vad det kliar.


Jag hatar myggbett!!

10 st på vardera ben!!

Ensamt

Benny kom hem!! Jag saknar dig!



Ensamheten känns mer om man inte har någon att prata med.