En helg vid havet!

För drygt en månad bestämde vi oss, jag, Benny, Martin & Tina att vi ska åka till norge en helg och fiska havsfisk. Ja...fiska en hel helg var väl kanske inte de jag såg mest fram emot, men att få fara iväg på en liten mini semester, skulle bli så himla skönt. Så vi bokade en stuga i en by, om man ens kan kalla det en by, som heter Vennesund. Den va liten... mindre än badhusparken i östersund, och mindre än båthamnen i övik. Ja, hela byn är mindre än det. Mycket litet, men mycket vatten. 
Kl 4.00 på lördag morgon, gav vi oss iväg, trötta, sega men riktigt nyfikna på hur den här hellgen skulle komma å bli. Skulle vi få nå stora fiskar på kroken, och vad skulle det bli för väder?!
När vi kom fram till Vennesund efter en drygt 7 timmar (vill bara påpeka att det bara är 45 mil från östersund, vilket egentligen skulle tagit oss 5 timmar att köra, men pga av att hatighetsgränsen i norge va typ max 60, samt kurviiga vägar tog de lite längre tid) så packade vi upp maten och bäddade sängarna, sedan gav vi oss ut för att se oss omkring. Tyvärr var det dock storm hela dagen, så blev inge fiske då.
God mat och roligt sällskap fick vi unna oss med istället, men det var minst lika bra.
Tidigt på söndag morgon, 5.30 kliver grabbarna upp, och beger sig ut på havet. Vid tolvsnåret kommer dem tillbaka, där jag och tina som nyss vaknat och gjort frukost åt grabbarna.
Efter det följde vi med ut också. Var riktigt kul, vi fick oss en hel del Makrill och även torsk. Tyvärr va tiden lite knapp så vi hann inte så långt ut å leta större fisksorterna.

Har aldrig sett nå så fin natur förut. Klimatet, och havslukten, va ju bara så underbar. Sjöstjärnorna du såg i botten, och krabborna som sprang längs stranden, eller varför inte alla snäckor som låg uppe på land.
Ganska häftigt att se ebb och flod också, var 6:e timme ändrades vatten nivån. 
Har varit en riktigt härlig resa, här kommer några bilder. Finns 200 bilder till! :P

        image9       
Några av alla bilder på naturen ja knäppt...


... och några bilder på oss!            
   

       

       


Nu ser jag redan framemot nästa resa... nångång till våren!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback